Ontharen

Bij Ontharen Venlo kunt u kiezen voor meerdere behandelmethodes, zoals IPL Ontharen.

IPL ( Intense Pulse Light )

Wanneer de behandelkop een lichtbundel, ook wel pulsegenoemd uitzendt, wordt dit licht geabsorbeerd door de melanine, een organisch pigment in het haar. Deze absorptie van het licht veroorzaakt een warmteontwikkeling die naar het haarzakje wordt geleid.
Zodra de temperatuur in het haarzakje meer dan 70 graden bedraagt, heeft dit een stollingseffect tot gevolg. Hierdoor sterft het haarzakje af en wordt het vermogen om opnieuw te groeien vernietigd.
Haren hebben verschillende groeifasen: Anagenefase = groeifase, katagenefase = afsterffase en de telogenefase = rustfase.

Per behandeling kunnen alleen de haren in de anagefase vernietigd worden dus om alle haren te vernietigen zijn er gemiddeld 6 tot 10
behandelingen nodig voor een blijvend resultaat. IPL is een ideale manier van ontharen. Het is vrijwel pijnloos, snel, definitief en zonder risico.
Mensen met een hele donkere huidskleur of met grijze haren kunnen helaas niet geholpen worden door deze methode; stelregel is de haar
moet donkerder zijn dan de huid. Hoeveel haren, hoe zwart, hoe dik, of op welk lichaamsdeel is niet aan de orde; alles kan !
IPL verwijdert haar dan ook veilig, vrijwel pijnloos en effectief zonder de eigenlijke huid binnen te dringen.

Voor meer onafhankelijke informatie over IPL kunt U terecht op : www.metiplontharen.nl

    foto4

Voorbereiding

Voordat je de eerste IPL-behandeling ondergaat, moet je je voorbereiden. Dit doe je door uit de zon en onder de zonnebank vandaan te blijven. Verder mag je enkele weken voor de behandeling niet epileren of harsen. Zou je dit wél doen, dan worden de haren met wortel en al uit het haarzakje getrokken en kan het haarzakje dus later, tijdens de IPL-behandeling, niet bereikt worden.

De behandeling zelf

Voordat je behandeld wordt met het IPL-apparaat, wordt er een geleidende en verkoelende gel aangebracht, Na het aanbrengen van de gel volgt de IPL-behandeling zelf. Deze is “pijnloos”, de huid kan wel wat gevoelig kan zijn (alsof er een elastiekje tegen je huid geschoten wordt). Is de IPL-behandeling ten einde, dan wordt de gel verwijderd. Na de behandeling wordt het behandelde gebied nadien nog ingesmeerd met een verzorgende creme die een kalmerend effect heeft op de huid.
man

Diode Laser Therapy

Bij Ontharen Venlo kunt u ook terecht voor behandelingen met een Diode Laser. Het verschil met IPL ontharen is dat een behandeling met een diode laser een meer permanent resultaat levert. Tevens is deze behandelmethode geschikt voor alle huidtypen, dus ook voor mensen met een donkere huid.

Ontharen

Bij Ontharen Venlo wordt gebruikt gemaakt van de allerbeste en professionele apparatuur. In onze salon hebben wij namelijk de beschikking over een Razorlase Diode Therapy System (zie afbeelding hierboven).

De diode laser genereert een bepaalde energieafgifte met een hoog vermogen, zodat ook de dieper gelegen haarwortel bereikt kunnen worden. Tijdens de laserbehandeling vindt er een verhitting plaats van de haarfolikels. Dit gebeurt middels de afgegeven energie van de laser en vernietigt de haarzakjes. Dit gebeurt in een fractie van een seconde en zorgt er dus voor dat uw huid niet beschadigt.

Voordat u een behandeling ondergaat bij ons, is het belangijk om 5 to 6 weken van te voren niet te harsen of epileren. Scheren behoort nog wel tot de mogelijkheid, maar overleg altijd eerst met Ontharen Venlo hierover.
Ontharen met het Razorlase laser systeem behoeft meerdere behandelingen. Dit is afhankelijk van uw huidtype en haarbegroeing. Houdt rekening met een minimum van 5 behandelingen.

Wanneer u aan een behandeling begint, stelt Ontharen Venlo altijd een behandelplan met u op. Het is namelijk van groot belang dat u goed geïnformeerd wordt wat wel en niet kan tijdens of tussen meerdere behandelingen.

Heeft u interesse of vragen, neem dan contact op met Ontharen Venlo.